Se tot face comparatie intre alimentele de origine animala de la tara si cele pe care le furnizeaza diferite companii care au ca obiect de activitate cresterea de pasari si animale. Diferenta dintre cei doi furnizori este uriasa. In primul rand ca si cantitate.
De exemplu, daca gradina unui taran poate furniza pe piata maxim 5 gaini pe luna, o hala poate furniza 5 gaini pe ora sau chiar pe minut. Mi s-a facut pielea gaina numai cand ma gandesc. Dar diferentele nu se opresc numai la numarul de pasari furnizate, ci exista diferente si in ce priveste modul de hranire, ambientul in care sunt tinute, chiar si modul in care sunt taiate, cintuite si aranjate ca produs final.
Daca intr-o fabrica totul se face pe banda rulanta, intr-un ritm monoton halucinant, in curtea taranului totul e pe indelete si fara graba, de parca participi la o ceremonie.
Ce atrage in primul rand atentia cand asezi un pui de tara langa un pui industrializat este culoarea carnii. La primul este galbuie si miroase bine, la cel de-al doilea este alb vinetie si miroase a mortaciune si a gunoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu